top of page

Personvernerklæring

Med mål om å gi deg overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger beskriver denne  personvernerklæringen hvordan Skarpe samler inn og bruker personopplysninger. 

 

Skarpe er opptatt av å verne personopplysninger, og vi legger derfor stor vekt på å beskytte ditt personvern. Disse retningslinjene for personvern forklarer og klargjør hvordan vi, som behandlingsansvarlig, behandler besøkendes og kunders personopplysninger i henhold til personvernforordningen, (EU) 2016/679 (på engelsk forkortet GDPR). Disse retningslinjene vil gjelde i situasjoner der Skarpe (heretter «Skarpe», «vi», «oss» og «vår») behandler personopplysninger som er hentet inn fra nettstedet. Ved å bruke nettstedet vårt samtykker du i at dine personopplysninger behandles i henhold til disse retningslinjene. 

 

Omfang

Denne personvernerklæringen gjelder for Skarpe AS sin nettside, og eventuelt andre nettbaserte systemer hvor vi samler inn personopplysninger. Skarpe AS (org. no. 996 473 031) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn.​​

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er enhver informasjon relatert til en identifisert eller identifiserbar fysisk person; en identifiserbar, fysisk person er en person som kan identifiseres, direkte eller indirekte, særlig ved referanse til en identifikator slik som navn, personnummer, stedsinformasjon, en elektronisk identifikator, eller en eller flere faktorer som er spesifikke for den fysiske, fysiologiske, genetiske, mentale, økonomiske, kulturelle eller sosiale identiteten til den fysiske personen. 

Kategorier av personopplysninger som vi henter inn

De personopplysningene du oppgir er opplysninger som du aktivt gir oss ved å fylle ut forskjellige typer skjemaer. Ved bestilling av produkter og tjenester fra Skarpe, påmelding til våre arrangementer og seminarer, søker etter ledige stillinger eller innsending av åpne søknader kan vi be deg om å fylle ut skjemaer med personopplysninger. 

Vi innhenter opplysninger om hvordan besøkende bruker nettstedet og brukernes opplevelse av informasjonen, via IP-adressen din, informasjon om nettleserinnstillingene dine og hvordan operativsystemet ditt bruker sidene. Denne informasjonen behandles på rettslig grunnlag, med en legitim interesse og brukes til å utvikle nettstedets funksjoner og innhold. 

Formål med behandling av personopplysninger 

Informasjonen vi innhenter fra deg kan brukes til følgende formål:

Gi deg mer personlig tjeneste

Informasjonen du oppgir hjelper oss med å møte dine individuelle behov på en bedre måte. Dersom du har aktivert informasjonskapsler i nettleseren din, kan denne informasjonen brukes til å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. 

Forbedre og optimalisere nettstedet vårt

Vi arbeider kontinuerlig med å forbedre  selskapets- og nettstedets tilbud basert på din informasjon og dine synspunkter.

Forbedre kundeservicen vår

Informasjonen du oppgir hjelper oss med å gi deg en mer effektiv kundeservice og kundestøtte. 

Forbedre kommunikasjonen

E-postadressen du oppgir, kan brukes til å sende deg informasjon og oppdateringer om bestillingen din, firmanyheter, oppdateringer, informasjon om andre lignende produkter og tjenester, arrangementer i Skarpe, nyhetsbrev osv.

Merk: Du kan når som helst avslutte abonnementet ved å følge instruksjonene nederst i hver e-postmelding. 

Dersom du har aktivert informasjonskapsler i nettleseren din, kan informasjon om informasjonskapslene kombineres med opplysninger du har oppgitt på nettsiden vår, for å forbedre kundekommunikasjonen. 

Mottakere av personopplysningene

Vi kan videreformidle personopplysningene dine til alle ansatte i selskapet vårt, så langt det er nødvendig for de formålene som er angitt i disse retningslinjene. Vi verken selger, trader eller på annen måte overfører personopplysningene dine til tredjeparter uten samtykke fra deg. Unntak er tredjeparter som vi stoler på og som hjelper oss med å drive nettstedet, virksomheten vår, eller yte service, hvis disse partene samtykker i å holde informasjonen konfidensiell og ikke bruke den til andre formål enn avtalt. Vi kan også videreformidle personopplysningene dine der vi anser at dette er nødvendig for å overholde lovbestemte krav, følge nettstedets retningslinjer eller beskytte våre eller andres rettigheter, eiendom eller sikkerhet. Ikke-personlig identifiserbar informasjon hentet inn fra nettstedet om besøkende kan imidlertid gis til tredjeparter for markedsføring, reklame eller annen bruk. 

Vi har avtaler med tredjeparts tjenesteleverandører som skal hjelpe oss med å få en bedre oversikt over nettstedets besøkende. Disse tjenesteleverandørene har ikke lov til å bruke informasjonen de innhenter på våre vegne til noe annet enn å hjelpe oss å drive og forbedre vår virksomhet. 

Dersom personopplysningene dine vil bli videreformidlet til noen andre mottakere enn angitt i disse retningslinjene for personvern, vil vi gi deg informasjon om videreformidlingen på tidspunktet for innhenting av personopplysningene og sørge for å få ditt samtykke. 

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små filer som et nettsted eller en tjenesteleverandøren sender til harddisken på datamaskinen din gjennom nettleseren (hvis du tillater det) og som gjør at nettstedet gjenkjenner nettleseren din og kan innhente og huske bestemt informasjon. 

Vi bruker informasjonskapsler til å utføre viktige funksjoner og forbedre brukeropplevelsen på nettsiden vår, samt kompilere statistikk for trafikk og kommunikasjon på nettstedet. 

Informasjonskapsler brukes til kommunikasjonsformål, for å forbedre kundekommunikasjon, og til å gjennomføre nettstedsanalyser. Informasjonskapsler forteller oss hvilke deler av nettstedet brukeren har besøkt, hjelper oss å måle og målrette annonserings- og markedsføringsaktivitetene våre samt søkeresultater gjennom søkemotorer, i tillegg til å gi oss informasjon om brukerne, slik at vi kan utvikle nettjenestene våre.

Dersom du har aktivert informasjonskapsler i nettleseren din, kan informasjonen fra informasjonskapslene brukes til å forbedre vår kommunikasjon med deg via e-post, nyhetsbrev og lignende. 

Du kan også velge å slå av informasjonskapsler i nettleseren og/eller slette lagrede informasjonskapsler i nettleseren din. Vær oppmerksom på at blokkering av informasjonskapsler kan påvirke nettstedets funksjonalitet. 

 

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics for å få statistikk om hvordan besøkende navigerer og bruker sidene våre. Vi får for eksempel vite tidspunkt på dagen, hvilke sider de besøker, og hvor lenge de bruker siden. På nettvett.no kan du lese mer om cookies og se hvordan du administrerer dem i din egen nettleser.

Retningslinjer for oppbevaring

Vi oppbevarer personopplysningene dine kun så lenge dette er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle våre kontraktsmessige forpliktelser, samt i henhold til lovbestemt oppbevaringstid. Når vi lagrer personopplysningene dine for andre formål enn til i tilknytning til våre kontraktsmessige forpliktelser, som at du gir ditt samtykke når du registrerer deg for arrangementene våre eller for å motta nyhetsbrev via e-post, lagrer vi opplysningene bare så lenge dette er nødvendig for formålet og/eller pålagt ved lov. 

Når det ikke lenger foreligger et formål eller en juridisk forpliktelse til å oppbevare personopplysningene, slettes eller anonymiseres disse. 

Oppbevaringstiden for personopplysningen bestemmes i samsvar med formålet og de juridiske forpliktelsene for hver behandling av opplysningene. Du mottar informasjon om dette når opplysningene samles inn for et bestemt formål, holdes på et minimumsnivå for det som er nødvendig for å oppfylle formålet. Dette er også kjent som dataminimering.

 

Dine personlige rettigheter 

Du har rett til å be om en rapport på hvilke personopplysninger vi har om deg, ved å be om et såkalt registerekstrakt. Dette kan gjøres gratis én gang i året. Du har også rett til å be om at feil informasjon om deg rettes, og du har i tillegg mulighet til å be om fjerning av dine personopplysninger. Du har rett til å trekke tilbake samtykket ditt til behandling av personopplysninger og til å forby bruk av personopplysningene dine til direkte markedsføring. 

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om hvordan dette gjøres. 

Du har rett til å sende inn eventuelle klager vedrørende behandlingene av personopplysningene dine til den nasjonale tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende  klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no 

Overføring til tredjeland

Informasjonen vi samler inn når du besøker nettstedet vårt kan lagres, behandles og overføres mellom alle de landene vi driver virksomhet i, for bruk i overensstemmelse med retningslinjene for personvern. Skarpe vil imidlertid ikke overføre personopplysningene dine til land utenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) uten uttrykkelig å informere deg om overføringen.

Lenker til tredjeparter 

Vi kan, etter eget skjønn, publisere eller tilby tredjepartsprodukter på våre nettsider. Disse tredjepartsnettstedene har sine egne, uavhengige personvernregler. Vi tar derfor ikke ansvar for innholdet og aktivitetene til disse lenkede nettstedene. Ettersom vi ønsker å beskytte personvernet på nettstedet vårt, vil vi gjerne ha tilbakemeldinger på disse nettsidene.

Skarpe forbeholder seg retten til å oppdatere eller endre disse retningslinjene til enhver tid. Vi oppfordrer deg til å besøke nettstedet regelmessig for å oppdatere til nyeste versjon. 

Kontakt

Dersom du har spørsmål angående disse retningslinjene for personvern eller vår behandling av personopplysninger, eller ønsker å kontakte oss angående dine personopplysninger, ber vi deg ta kontakt via skjemaet under, på telefon eller post@skarpe.no.

Sist oppdatert 17.12.2019

KONTAKT OSS

Telefon:  975 02 020

Drammensveien 123

0277 Oslo

bottom of page